Oogmeting

Professionele metingen van gezichtsscherpte, leesvermogen en meer…

Als het gaat om het behouden van een goede gezondheid van onze ogen, is een regelmatige oogmeting essentieel. Bij Schrijver Optiek bieden wij professionele oogmetingen aan die verschillende aspecten van uw zicht evalueren. Onze ervaren specialisten zijn toegewijd aan het leveren van nauwkeurige metingen om zo de beste zorg voor uw ogen te kunnen garanderen.

Gezichtsscherpte – een belangrijke maatstaf

Eén van de belangrijkste metingen tijdens een oogonderzoek is het bepalen van de gezichtsscherpte. Deze test meet hoe goed u kunt zien op verschillende afstanden. Door middel van een gestandaardiseerde letterkaart kunnen we uw gezichtsscherpte nauwkeurig vaststellen en eventuele correcties voorschrijven indien nodig.

Leesvermogen – essentieel voor dagelijkse taken

Een ander belangrijk aspect dat we tijdens een oogmeting beoordelen, is uw leesvermogen. We testen uw vermogen om teksten helder en comfortabel te lezen. Indien nodig kunnen we specifieke brillenglazen of contactlenzen aanbevelen om uw leeservaring te optimaliseren.

Diepte zien en contrast – Voor veiligheid en scherpte

Bij Schrijver Optiek meten we ook uw vermogen om diepte te zien en contrast waar te nemen. Deze tests zijn cruciaal, vooral voor activiteiten zoals autorijden en sporten. We evalueren hoe goed uw ogen kunnen samenwerken om een duidelijk beeld te vormen, evenals het vermogen om subtiele verschillen in kleur en helderheid waar te nemen.

Gezichtsveld – een compleet overzicht

Een uitgebreide oogmeting omvat ook het controleren van uw gezichtsveld. We testen de perifere visie om ervoor te zorgen dat er geen beperkingen zijn die uw dagelijkse activiteiten kunnen belemmeren. Dit is vooral belangrijk bij het detecteren van mogelijke gezondheidsproblemen zoals glaucoom.

Oogdruk – belangrijk voor ooggezondheid

Tijdens een oogmeting meten we ook de intraoculaire druk, oftewel de druk binnenin het oog. Een verhoogde oogdruk kan wijzen op glaucoom, een aandoening die schade aan de oogzenuw veroorzaakt. Door regelmatig de oogdruk te controleren, kunnen we vroegtijdig ingrijpen en verdere schade voorkomen.

Netvlies – een kijkje achter de schermen

Een grondige oogmeting omvat ook een evaluatie van het netvlies. Het netvlies is verantwoordelijk voor het omzetten van licht in elektrische signalen die naar de hersenen worden gestuurd. Door het netvlies te onderzoeken, kunnen we eventuele afwijkingen of schade detecteren en gepaste behandelingen aanbevelen.

Spierbalans – voor comfortabel zicht

Bij Schrijver Optiek controleren we ook de spierbalans van uw ogen. Goed uitgebalanceerde oogspieren zijn essentieel voor comfortabel en helder zicht. Als er sprake is van een onbalans, kunnen we specifieke glazen of behandelplannen aanbevelen om uw zicht te verbeteren.

Oogmetingen voor kinderogen

Bij Schrijver Optiek bieden we ook gespecialiseerde oogmetingen voor kinderen aan. Het is belangrijk om de visuele ontwikkeling van kinderen op jonge leeftijd te controleren om problemen vroegtijdig te kunnen behandelen. Onze vriendelijke specialisten hebben ervaring in het werken met kinderen en maken de oogmeting leuk en comfortabel voor hen.

Zorg voor uw ogen met professionele oogmetingen

Bij Schrijver Optiek begrijpen we het belang van nauwkeurige en uitgebreide oogmetingen. Onze specialisten zorgen voor een grondige evaluatie van uw gezichtsscherpte, leesvermogen, diepte zien, contrastwaarneming, gezichtsveld, oogdruk, netvlies en spierbalans. Wij bieden de nodige zorg om uw ogen gezond te houden.