Glazen

Glazen bepalen uw kijkcomfort

Brillenglazen zijn een essentieel onderdeel van een bril en zijn een onmisbaar hulpmiddel voor miljoenen mensen wereldwijd. Ze corrigeren verschillende oogafwijkingen en zorgen ervoor dat mensen weer scherp kunnen zien. Maar brillenglazen zijn niet zomaar simpele stukjes glas of plastic. Er zijn verschillende soorten brillenglazen en elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Zo zijn er enkelvoudige brillenglazen, die geschikt zijn voor mensen met één oogafwijking, zoals bijziendheid, verziendheid of astigmatisme. Deze glazen hebben één sterkte over het gehele glas en zijn vooral geschikt voor mensen die alleen veraf of dichtbij scherp moeten kunnen zien.

Daarnaast zijn er multifocale brillenglazen, die meerdere sterktes combineren in één glas. Deze zijn ideaal voor mensen met zowel een verte- als een leesbril, omdat ze moeiteloos kunnen schakelen tussen verschillende afstanden.

Ook zijn er nog bifocale brillenglazen, die een extra leesgedeelte hebben onderin het glas. Deze zijn vooral geschikt voor mensen die een duidelijk onderscheid willen hebben tussen veraf en dichtbij kijken.

Naast de verschillende sterktes zijn er ook nog verschillende materialen waarvan brillenglazen gemaakt kunnen worden, zoals glas, kunststof of een combinatie van beide.

Glas biedt de beste optische kwaliteit, maar is ook zwaarder en breekbaarder dan kunststof.
Kunststof is lichter en sterker, maar kan wel gevoeliger zijn voor krassen.

Daarnaast zijn er ook speciale coatings mogelijk op brillenglazen, zoals een antireflectie coating, die hinderlijke schitteringen en reflecties voorkomt en zorgt voor een helder zicht. Ook zijn er coatings die de glazen vuil- en waterafstotend maken, waardoor ze makkelijker schoon te houden zijn.

Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden en te bepalen welke brillenglazen het beste bij jouw persoonlijke behoeften en levensstijl passen. Schrijver Optiek kan je hierbij adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Kortom, brillenglazen zijn veel meer dan alleen een hulpmiddel om scherp te kunnen zien. Ze zijn een persoonlijke en op maat gemaakte oplossing voor iedereen die graag weer optimaal wil kunnen zien.