Sportbrillen

De mogelijkheden voor sportbrillen zijn eigenlijk ook ongekend. Dat moet ook want, golfen, zeilen, tennissen, wielrennen, zoveel sporten zoveel verschillende sportbrillen. Iedere sport kent zijn eigen specifieke behoefte en wensen. De twee merken die hier de beste invulling aangeven zijn toch wel ‘Adidas’ en ‘Rudy Project’. Niet alleen qua modellen, maar vooral aan mogelijkheden en draagcomfort.

Voor fietsbrillen adviseren wij Rudy Project. Wat Rudy Project uniek maakt, is dat elk model op sterkte leverbaar is. Topmodellen als de Rydon, Noyz en de nieuwe Agon zijn ontworpen voor meerdere sporten en zowel met een insert als met RX glazen op sterkte te bestellen. Rudy Project is daarmee leading in het leveren van sportbrillen op sterkte. Ons assortiment Rudy Project sportbrillen is zorgvuldig samengesteld uit de beste modellen uit hun collectie.

Waar de sportbril aan moet voldoen?

Een goede sportbril moet uw ogen rondom optimaal beschermen maar mag tegelijk uw zicht niet belemmeren. Bovendien moet u onder alle (weers)omstandigheden zijn sport optimaal kunnen uitoefenen. De glazen in de sportbril zijn gemakkelijk uitwisselbaar. Met zonnig weer kiest u dan voor donkere glazen, bij bewolkt weer voor lichte glazen. Daarnaast bestaan er ook weersafhankelijke sportglazen die bij mindere weersomstandigheden lichter van kleur zijn en in de zon donker kleuren. Dit type meekleurende glazen zijn standaard en polariserend verkrijgbaar.

Voor brildragers is ook alles op sterkte te maken. Er zijn 2 manieren om de sport(zonne)bril op sterkte te maken. De 1e manier is door een clip-in achter de (zonne)glazen te zetten met daarin de glazen op sterkte. Eén van de grootte voordelen hiervan is dat er nog wel gevarieerd kan worden met de verschillende glaskleuren voor de verschillende lichtomstandigheden.

De 2e manier is door de (zonne)glazen zelf op sterkte te maken. Tot voor kort maakte de vormgeving van sportbrillen en de sterke kromming van de glazen het bijna onmogelijk om ze op sterkte te leveren. Voorheen werden de glazen steeds meer onzuiver naar de randen wanneer ze krommer werden gemaakt. Dat is nu verleden tijd. RX Sportglazen worden met de modernste freeform slijptechniek geproduceerd. Door deze digitale techniek blijven de glazen tot de uiterste rand zonder hinderlijke vervorming scherp. Laat u door ons vrijblijvend de mogelijkheden en de modellen demonstreren.