ANVC

ANVC

De ANVC, de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten, is de vakorganisatie van gediplomeerde contactlensspecialisten in Nederland. De Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten (ANVC) is opgericht in maart 1966. De ANVC is een kwaliteitsvereniging, die ruim 90% van alle gediplomeerde contactlenssepcialisten vertegenwoordigt.

De aangesloten contactlensspecialist zal de door de ANVC vastgestelde kwaliteitsnormen moeten nastreven door het leveren van kwaliteitsproducten en optimale zorg. Zorg voor de consument staat daarbij hoog in het vaandel. De vereniging streeft er naar de leden zo goed mogelijk te voorzien van informatie en educatie, zodat zij de consument op een juiste manier kunnen voorlichten en de juiste contactlenzen kunnen aanmeten.

De ANVC behartigt de vakinhoudelijke, niet-commerciële belangen, bewaakt het kwaliteitsniveau d.m.v. na- en bijscholingen, organiseert lezingen en congressen, onderhoudt contacten met opleidingsinstituten, fabrikanten, aanverwante binnen- en buitenlandse beroepsgroepen/zusterorganisaties.

Schrijver Optiek is uiteraard geregistreerd bij deze vakvereniging, de gegevens zijn hier te vinden.