Myopie Controle

Is jouw kind misschien bijziend?

Weet je wat (op latere leeftijd) de gevolgen voor jouw kind kunnen zijn als hij of zij hoge myopie ontwikkelt? Helaas is dat bij veel ouders niet het geval, waardoor myopie (bijziendheid) later wordt ontdekt. Daardoor neemt de kans op ernstige oogaandoeningen of blindheid toe. 

De myopiefeiten spreken voor zich:

  • 1 op de 4 kinderen heeft myopie
  • Het aantal kinderen met bijziendheid neemt in aantal en ernst toe
  • Veel ouders zijn niet op de hoogte van myopie en de gevolgen voor het kind (nu en op latere leeftijd)
  • De sterkste toename van myopie vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar

Oogmeting voor kinderen

Steeds vaker zien kinderen en jongeren in de verte niet goed. Deze bijziendheid ontstaat onder andere door een digitale leefstijl, waarbij ze veel en langdurig dichtbij op schermen kijken. Bij deze oogmeting word de (as)-lengte van het oog gemeten. Omdat onbehandelde bijziendheid kan leiden tot ernstig zichtverlies op volwassen leeftijd, is het belangrijk om regelmatig de ooggezondheid van je kind te laten checken. Onze opticien heeft als Myopie Controle Expert jaren aan ervaring en veel expertise op het gebied van myopie controle. Het is vergelijkbaar met een tandartsbezoek: regelmatige oog controle kan blijvende schade voorkomen of inperken.

Wat kun je zelf tussen de oogmetingen doen?

Thuis kun je als ouder/verzorgen zelf wat doen tussen de oogcontroles door, omdat de ontwikkeling van bijziendheid vooral veroorzaakt wordt door een digitale leefstijl.

  • Houd met een timer in de gaten dat je kind na iedere 20 minuten dichtbij kijken minimaal 20 seconden in de verte kijkt.
  • Stimuleer je kind om naar buiten te gaan en buiten te spelen (minimaal 2 uur per dag).
  • Let erop dat de kijkafstand een armlengte is.

Help je ook mee de ogen van jouw kind zo gezond mogelijk te houden?
Schrijver Optiek maakt voor jou én je kind het verschil als Myopie Controle Expert!